Zajc świętuje 30-lecie

W połowie września w poznańskiej siedzibie Zajc świętowaliśmy 30-lecie marki. W wydarzeniu wzięło udział ponad 400 gości – architektów, artystów, partnerów i klientów.

Jubileusz Zajc był okazją do prezentacji dwóch nowości: kuchni Forest autorstwa Patryka Zajc oraz nowego modelu garderoby z wyspą Fonte, powstałą we współpracy z włoską marką De Castelli.

Trzy dekady pasji i jakości

Początki firmy sięgają 1995 roku, kiedy w przydomowym warsztacie powstały pierwsze kuchnie Zajc. Od tamtej pory marka rozwija się konsekwentnie, zachowując rodzinny charakter i przywiązanie do rzemiosła.

– Naszym celem zawsze było tworzenie mebli, jakie sami chcielibyśmy mieć we własnych domach. Od początku słyniemy z jakości. Każdy detal składa się na luksusowy charakter naszych rozwiązań – mówi Justyna Zajc.

Kuchnia Forest i wyspa Fonte podkreślają dążenie marki do doskonałości i współpracy z najlepszymi partnerami. W obu projektach zastosowano marmurowe fronty wykończone w technologii Ipogeo firmy Margraf, łączącej polerowaną powierzchnię z naturalną fakturą kamienia. Podczas wydarzenia zaprezentowano również trzecią edycję albumu Zajc – 400-stronicową publikację prezentującą najnowsze realizacje.

Bo kuchnia to serce domu

Polska marka z międzynarodowym rozmachem

Zajc słynie z luksusowych kuchni na wymiar, ale w portfolio marki znajdują się również garderoby oraz kompleksowe realizacje wnętrz rezydencji i apartamentów. Projekty firmy zdobyły uznanie w prestiżowych konkursach, w tym dwie nagrody Archiproducts Design Awards oraz dwie European Design Award.

Najwyższy poziom oferowanych rozwiązań to efekt pracy doświadczonego zespołu, stosowania najlepszych materiałów i technologii  oraz indywidualnego podejścia do potrzeb każdego klienta.

Wiele elementów jest tu wykonywana ręcznie, co jest wyrazem przywiązania marki do mistrzowskiego rzemiosła.

Marka zapewnia kompleksową obsługę obejmującą projekt, produkcję, montaż i serwis. Showroom firmowy mieści się w Poznaniu, a wkrótce zostanie otwarty również w Warszawie. 

 

Zapisz się do newslettera!

Powiązane artykuły:

Bo kuchnia to serce domu

Bo kuchnia to serce domu

Poznań | 18 listopada 2022

Historia o pracowitości i konsekwentnym rozwoju. Rozmawiamy z Justyną Zajc