UCZTA W EPOCE. NOWA RESTAURACJA ZACHWYCA WNĘTRZEM

ZDJĘCIA: TOMO YARMUSH

WARSZAWA 9.10.2019

ARCHITEKTURA MIEJSCA

Teatralna scenografia dla wybitnej kuchni. Piękne wnętrza Hotelu Europejskiego odkrywają przed nami nową restaurację fine dining. Warszawska Epoka już otwarta
Nowo powstała restauracja Epoka w Hotelu Europejskim w Warszawie to spełnienie kulinarnych i projektowych marzeń – wyrafinowana gastronomia, czerpiącą z najlepszych polskich tradycji kulinarnych i piękna, pełna komfortu przestrzeń.

Twórcy restauracji, Marcin Przybysz i Antoine Azaïs, prezentują  własną interpretację stylu fine dining. Stworzyli miejsce, która wciąga, jest eleganckie, wyrafinowane, ale jednocześnie przyjazne. Marcin Przybysz do rozpoczęcia nowej Epoki przygotowywał się współpracując  z najlepszymi szefami kuchni świata - Massimo Botturą (Osteria Francescana), Rasmusem Kofoedem (Geranium), René Redzepim (Noma), Franckiem Giovanninim (Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier). W Epoce tworzy własne menu inspirowane polskimi stylem, sięgając do często zapomnianych i trudno dostępnych ksiąg.

Epoka to również dobrze zaprojektowana przestrzeń, a miejsce zachwyca historyczną architekturą. Zabytkowe elementy zostały wysunięte na pierwszy plan dzięki współpracy z wybitnym architektem i scenografem teatralnym Borisem Kudličką. Projekt przywodzi na myśl teatralną scenografię, ale nie onieśmiela, kreując przyjazną i niezobowiązującą atmosferę. Z inicjatywy Marcina Przybysza cała kuchnia została otwarta przeszkleniami nie tylko dla gości restauracji, ale także dla przechodniów spacerujących ulicą Ossolińskich, tuż przy Krakowskim Przedmieściu.

restauracjaEpoka_DesignAlive - 1

restauracjaEpoka_DesignAlive - 2

restauracjaEpoka_DesignAlive - 3

restauracjaEpoka_DesignAlive - 4

restauracjaEpoka_DesignAlive - 5

restauracjaEpoka_DesignAlive - 15

restauracjaEpoka_DesignAlive - 14

restauracjaEpoka_DesignAlive - 13

restauracjaEpoka_DesignAlive - 12

restauracjaEpoka_DesignAlive - 11

restauracjaEpoka_DesignAlive - 10

restauracjaEpoka_DesignAlive - 9

restauracjaEpoka_DesignAlive - 8

restauracjaEpoka_DesignAlive - 7

restauracjaEpoka_DesignAlive - 6

restauracjaEpoka_DesignAlive - 24

restauracjaEpoka_DesignAlive - 22

restauracjaEpoka_DesignAlive - 21

restauracjaEpoka_DesignAlive - 20

restauracjaEpoka_DesignAlive - 19

restauracjaEpoka_DesignAlive - 18

restauracjaEpoka_DesignAlive - 17

restauracjaEpoka_DesignAlive - 16

restauracjaEpoka_DesignAlive - 28

restauracjaEpoka_DesignAlive - 26

Twórcy restauracji, Marcin Przybysz i Antoine Azaïs, prezentują  własną interpretację stylu fine dining. Stworzyli miejsce, która wciąga, jest eleganckie, wyrafinowane, ale jednocześnie przyjazne

restuaracjaEpoka_tworcy_designalive