Uczta w Epoce. Nowa restauracja zachwyca wnętrzem

Warszawa | Zdjęcia: Tomo Yarmush

9 października 2019 | Architektura | Miejsca |

Teatralna scenografia dla wybitnej kuchni. Piękne wnętrza Hotelu Europejskiego odkrywają przed nami nową restaurację fine dining. Warszawska Epoka już otwarta

Nowo powstała restauracja Epoka w Hotelu Europejskim w Warszawie to spełnienie kulinarnych i projektowych marzeń – wyrafinowana gastronomia, czerpiącą z najlepszych polskich tradycji kulinarnych i piękna, pełna komfortu przestrzeń.

Twórcy restauracji, Marcin Przybysz i Antoine Azaïs, prezentują  własną interpretację stylu fine dining. Stworzyli miejsce, która wciąga, jest eleganckie, wyrafinowane, ale jednocześnie przyjazne. Marcin Przybysz do rozpoczęcia nowej Epoki przygotowywał się współpracując  z najlepszymi szefami kuchni świata – Massimo Botturą (Osteria Francescana), Rasmusem Kofoedem (Geranium), René Redzepim (Noma), Franckiem Giovanninim (Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier). W Epoce tworzy własne menu inspirowane polskimi stylem, sięgając do często zapomnianych i trudno dostępnych ksiąg.

Epoka to również dobrze zaprojektowana przestrzeń, a miejsce zachwyca historyczną architekturą. Zabytkowe elementy wysunięto na pierwszy plan dzięki współpracy z wybitnym architektem i scenografem teatralnym Borisem Kudličką. Projekt przywodzi na myśl teatralną scenografię, ale nie onieśmiela, kreując przyjazną i niezobowiązującą atmosferę. Z inicjatywy Marcina Przybysza cała kuchnia została otwarta przeszkleniami nie tylko dla gości restauracji, ale także dla przechodniów spacerujących ulicą Ossolińskich, tuż przy Krakowskim Przedmieściu.

restauracjaEpoka_DesignAlive - 1

restauracjaEpoka_DesignAlive - 2

restauracjaEpoka_DesignAlive - 3

restauracjaEpoka_DesignAlive - 4

restauracjaEpoka_DesignAlive - 5

restauracjaEpoka_DesignAlive - 15

restauracjaEpoka_DesignAlive - 14

restauracjaEpoka_DesignAlive - 13

restauracjaEpoka_DesignAlive - 12

restauracjaEpoka_DesignAlive - 11

restauracjaEpoka_DesignAlive - 10

restauracjaEpoka_DesignAlive - 9

restauracjaEpoka_DesignAlive - 8

restauracjaEpoka_DesignAlive - 7 Epoka

restauracjaEpoka_DesignAlive - 6 Epoka

restauracjaEpoka_DesignAlive - 24 Epoka

restauracjaEpoka_DesignAlive - 22 Epoka

restauracjaEpoka_DesignAlive - 21 Epoka

restauracjaEpoka_DesignAlive - 20 Epoka

restauracjaEpoka_DesignAlive - 19 Epoka

restauracjaEpoka_DesignAlive - 18 Epoka

restauracjaEpoka_DesignAlive - 17 Epoka

restauracjaEpoka_DesignAlive - 16 Epoka

restauracjaEpoka_DesignAlive - 28 Epoka

restauracjaEpoka_DesignAlive - 26 Epoka

Twórcy restauracji, Marcin Przybysz i Antoine Azaïs, prezentują  własną interpretację stylu fine dining. Stworzyli miejsce, która wciąga, jest eleganckie, wyrafinowane, ale jednocześnie przyjazne

restuaracjaEpoka_tworcy_designalive Epoka

***
Trendy, inspirujące wnętrza, najlepsze realizacje w architekturze, nowości ze świata designu i ciekawe rozmowy wprost do Twojej skrzynki!  Zapisz się na nasz newsletter i bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera!

Powiązane artykuły:

Uczta dla oczu

Uczta dla oczu

Sztokholm | 21 marca 2024

Erik Bratsberg zaprojektował restaurację Persona, której wnętrze przypomina dom

Taka Tajka żuje betel

Taka Tajka żuje betel

Warszawa | 26 czerwca 2023

Kacper Gronkiewicz zaprojektował pomysłowe wnętrze tajskiej restauracji