Najmodniejsza restauracja w Mediolanie

Kiedyś tartak, dziś kuźnia smaku. Poznajcie restaurację Carlo e Camilla in Segheria w Mediolanie. Najmodniejszy obecnie lokal w stolicy Lombardii.

Miejsce stworzyła Tanja Solci, znana w mediolańskim towarzystwie projektantka wnętrz i kuratorka sztuki i designu, do której rodziny należy budynek. Do współpracy zaprosiła Carla Cracco, zdobywcę kulinarnej gwiazdki Michelina, który prowadzi telewizyjny program „Hell’s Kitchen Italia” oraz ocenia początkujących kucharzy we włoskiej edycji „Master Chefa”. W restauracji przewodzi zapleczu gastronomicznemu, które zrzesza młode talenty kulinarne. Potrawy to nowoczesne reinterpretacje klasycznych dań. I choć gotowanie twórcze, to sztuka improwizacji, w tej rewelacyjnej kuchni nie istnieją przypadki. Za trunki odpowiedzialny jest Filippo Sisti. W swoich drinkach używa takich składników, jak: sery pleśniowe, strusie jaja czy pędy groszku. A wszystko to miesza w niezwykły sposób, sięgając nawet po procesy smażenia lub gotowania.

Carlo e Camilla in Segheria. Czynne codziennie w godz. 18.00-02.00. Adres: Segheria, via g.meda 24. Więcej na: www.carloecamillainsegheria.it

Więcej o tym niezwykłym miejscu przeczytacie w numerze 14 „Design Alive”.

*carlo_e_camilla10
Właścicielka restauracji i projektantka wnętrz Tanja Solci, szef kuchni Carlo Cracco oraz Nicola Fanti, manager.

Zapisz się do newslettera!

Powiązane artykuły:

Po prostu kuchnia

Lepic

Londyn | 20 maja 2016

Pierwsza produkowana przemysłowo kuchnia zaprojektowana przez Jaspera Morrisona.

Studio Barber i Osgerby gościem Areny Design [zdjęcia]

Gwiazdy Areny

poznań | 14 listopada 2014

Barber i Osgerby gośćmi specjalnymi Arena Design 2015.