NADZIEJA. NIEZWYKŁY KONCEPT GASTRONOMICZNY Z DOSKONAŁYM DESIGNEM

TEKST: DOROTA ŁASKI. ZDJĘCIA: PION STUDIO

POZNAŃ 29.9.2020

MIEJSCA

Autorką pięknego, minimalistycznego wnętrza utrzymanego w duchu Bauhausu jest Agnieszka Owsiany. Ulokowany na parterze Concordii Design lokal serwujący roślinne dania inspirowane kuchnią z Tel Awiwu to następca ikonicznego „Je Susa", a zarazem kolejny kulinarny sukces Eweliny Gracz.

Znakomite meble, świeże zioła i własny sklepik to pierwsze co rzuca się w oczy w „Nadziei". Na wizualną całość składa się miękkość form i stonowana, jasna kolorystyka. Sercem restauracji jest masywny stół zachęcający do wspólnego biesiadowania. Nietypowy, zaokrąglony kształt mniejszych stolików pozwala je z łatwością łączyć przy zachowaniu łagodnej formy – wszystkie zostały wykonane na specjalne zamówienie, według projektu Agnieszki Owsiany. Krzesła na stalowej konstrukcji to polski projekt Sylwia firmy Nowy Styl zaś smukłe, drewniane projekty pochodzą od Famegu. Na urokliwe oświetlenie składają się lampy od wrocławskiej marki Chors, zaś białe klosze pochodzą z Pienińskiej Huty Szkła. Trzy tkane obrazy wiszące nad półkami to również dzieło projektantki, Agnieszki Owsiany, a eksponowaną ceramikę stworzoną we współpracy ze studiem Waterlove ze School of Form na miejscu kupować.

Więcej na: www.agnieszkaowsiany.pl
www.facebook.com/nadziejarestauracja