Kulinarne połączenie zmysłów

Szanghaj | RED

22 lipca 2013 | Ludzie | Miejsca | Styl życia |

Paul Pairet, z pochodzenia Francuz, prowadzi w Szanghaju restaurację Ultraviolet. To prawdziwa awangarda gastronomiczna. Do Ultravioletu nie idzie się na obiad lecz na jeden z seansów działających na wszystkie zmysły. Dźwięk, obraz, chłód i ciepło, powiew wiatru, zapach i smak 20 niewielkich dań w synchronizacji przeprowadzają gości przez zaskakującą historię. Wystarczy poddać się i popłynąć z prądem, doświadczać balansu, rytmu i eksperymentu z własnym ciałem i umysłem.

Cały tekst w siódmym numerze kwartalnika „Design Alive”.

Paul Pairet, z pochodzenia Francuz, prowadzi w Szanghaju restaurację Ultraviolet. To prawdziwa awangarda gastronomiczna. Do Ultravioletu nie idzie się na obiad, lecz na jeden z seansów działających na wszystkie zmysły. Dźwięk, obraz, chłód i ciepło, powiew wiatru, zapach i smak 20 niewielkich dań w synchronizacji przeprowadzają gości przez zaskakującą historię. Wystarczy poddać się i popłynąć z prądem, doświadczać balansu, rytmu i eksperymentu z własnym ciałem i umysłem.

Cały tekst w siódmym numerze kwartalnika „Design Alive”.

Magazyn znajdziesz: tutaj
Prenumeratę zamówisz: tutaj

Zapisz się do newslettera!

Powiązane artykuły:

Taka Tajka żuje betel

Taka Tajka żuje betel

Warszawa | 26 czerwca 2023

Kacper Gronkiewicz zaprojektował pomysłowe wnętrze tajskiej restauracji

Sukces pisany designem

Sukces pisany designem

Warszawa | 15 marca 2023

Jest wiosenny magazyn „Design Alive”! O ludziach przedsiębiorczych i karierach!

W duecie siła!

W duecie siła!

Warszawa | 20 grudnia 2022

Nowy „DA” jest o relacjach zawodowo-prywatnych. Temat przewodni: Duety!

Dobry Browar

Dobry Browar

Gniezno | 3 listopada 2022

W samym sercu Gniezna powstała wyjątkowa przestrzeń barowa