Kulinarne połączenie zmysłów

Szanghaj | RED

22 lipca 2013 | Ludzie | Miejsca | Styl życia |

Paul Pairet, z pochodzenia Francuz, prowadzi w Szanghaju restaurację Ultraviolet. To prawdziwa awangarda gastronomiczna. Do Ultravioletu nie idzie się na obiad lecz na jeden z seansów działających na wszystkie zmysły. Dźwięk, obraz, chłód i ciepło, powiew wiatru, zapach i smak 20 niewielkich dań w synchronizacji przeprowadzają gości przez zaskakującą historię. Wystarczy poddać się i popłynąć z prądem, doświadczać balansu, rytmu i eksperymentu z własnym ciałem i umysłem.

Cały tekst w siódmym numerze kwartalnika „Design Alive”.

Paul Pairet, z pochodzenia Francuz, prowadzi w Szanghaju restaurację Ultraviolet. To prawdziwa awangarda gastronomiczna. Do Ultravioletu nie idzie się na obiad, lecz na jeden z seansów działających na wszystkie zmysły. Dźwięk, obraz, chłód i ciepło, powiew wiatru, zapach i smak 20 niewielkich dań w synchronizacji przeprowadzają gości przez zaskakującą historię. Wystarczy poddać się i popłynąć z prądem, doświadczać balansu, rytmu i eksperymentu z własnym ciałem i umysłem.

Cały tekst w siódmym numerze kwartalnika „Design Alive”.

Magazyn znajdziesz: tutaj
Prenumeratę zamówisz: tutaj

Zapisz się do newslettera!

Powiązane artykuły:

Dobry Browar

Dobry Browar

Gniezno | 3 listopada 2022

W samym sercu Gniezna powstała wyjątkowa przestrzeń barowa

Sztuka metafory

Sztuka metafory

Warszawa | 27 września 2022

Wenecka wysoka woda zalała nowy warszawski bar! Poznajcie Va Bene Cicchetti