KUCHNIA SIĘ ZMIENIA

RED

12.9.2012

RZECZY

W najnowszym, czwartym numerze magazynu "Design Alive" piszemy o nowych trendach w kuchni prezentując najciekawsze - naszym zdaniem - rozwiązania ostatnich miesięcy. Poniżej trzy inspiracje, więcej w magazynie.
Kuchnia marki Rossana zajmuje centralne miejsce w przestrzeni kuchennej – akcesoriami kuchennymi można więc operować z każdej strony. DC10 to połączenie mosiądzu, drewna i kamienia w geometryczne struktury. Zaprojektował ją Vincenzo De Cotiis. Cena ok. 68 tys. euro. Więcej: www.rossana.it

Bardzo eleganckie kuchnie proponują też niektóre rodzime firmy, np. Zajc Kuchnie. Nowością tej marki jest dwukolorowa kuchnia z wyspą, która odpowiada filozofii projektowania kuchni jako eleganckiego i szlachetnie wykończonego mebla, który nie ingeruje we wnętrze, lecz harmonijnie się w nie wtapia. Cena w zależności od gabarytów i rodzaju wykończenia od 38 tys. zł. Obok luksusowych kuchni marka oferuje też tańsze modele. Więcej: www.meble-zajc.pl

Gaggenau AL 400 to niebanalne rozwiązanie kuchenne, umożliwiające stały dostęp świeżego powietrza podczas gotowania. Wszystkie kuchenne zapachy są przechwytywane u samego źródła, urządzenie działa bezszelestnie tuż przy płycie kuchennej. Wentylator jest tak skonstruowany, że może być łączony z wszelkimi urządzeniami produkowanymi przez Gaggenau, pojawi się w kilku rozmiarach. Gdy akurat nie gotujemy, wentylator można dyskretnie skrywać w kuchennym blacie. Produkt będzie dostępny w sprzedaży od października tego roku. Więcej: www.gaggenau.com

Więcej kuchennych inspiracji w czwartym numerze kwartalnika "Design Alive".
Magazyn znajdziesz: tutaj
Prenumeratę zamówisz: tutaj

Kuchnia marki Rossana. fot. Materiały prasowe

Kuchnia polskiej firmy Zajc. fot. Materiały prasowe

Gaggenau AL 400. fot. Materiały prasowe

Marka Diesel współpracuje ze znanym włoskim producentem Scavolini i tworzy modułowy model kuchni. fot. Wojciech Trzcionka